Kontrola nad bezpieczeństwem żywności w Polsce


Bakterie w pożywieniu i zagrożenia z nimi związane
Pamiętajmy, że organizm człowieka składa się z wielu różnych układów powiązanych ze sobą. Niepoprawne działanie jednego może mieć wpływ na inne, dlatego niezmiernie istotne jest, by przez odpowiedni tryb życia starać się chronić przez zetknięciem z potencjalnie niebezpiecznymi mikroorganizmami, w tym z bakteriami.

Brudna prawda o lodzie w kostkach
Zadajmy sobie pytanie – jak czysty jest lód pływający w naszej szklance?
Bez względu na miejsce, w którym lód jest produkowany, czy to pub, restauracja, fabryka lodu czy nasz własny dom, jeśli nie jest się ostrożnym, w naszym napoju znajdzie się mnóstwo niebezpiecznych bakterii. Można myśleć, że lodowate warunki zamrażarek sprawią, że mikroorganizmy nie przetrwają, ale prawda jest zupełnie inna
Stowarzyszenie Producentów
i Operatorów Certyfikowanego Lodu Spożywczego, Numer KRS: 0000784552,
REGON: 383424111, NIP: 7010927104
00-630 WARSZAWA, ul. POLNA 24 lok. 7
