Kontrola nad bezpieczeństwem żywności w Polsce


Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Od 28 października 2006 roku obowiązuje w Polsce Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Prawo żywnościowe jest zespołem norm – aktów prawnych ustalających zasady wytwarzania i obrotu surowcami, żywnością oraz przedmiotami użytku, wchodzącymi w kontakt z nimi,

Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Od 2006 roku obowiązuje w Polsce Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Ustawa ta zastąpiła ustawę z 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.

Brudna prawda o lodzie w kostkach
Zadajmy sobie pytanie – jak czysty jest lód pływający w naszej szklance?
Bez względu na miejsce, w którym lód jest produkowany, czy to pub, restauracja, fabryka lodu czy nasz własny dom, jeśli nie jest się ostrożnym, w naszym napoju znajdzie się mnóstwo niebezpiecznych bakterii. Można myśleć, że lodowate warunki zamrażarek sprawią, że mikroorganizmy nie przetrwają, ale prawda jest zupełnie inna
Stowarzyszenie Producentów
i Operatorów Certyfikowanego Lodu Spożywczego, Numer KRS: 0000784552,
REGON: 383424111, NIP: 7010927104
00-630 WARSZAWA, ul. POLNA 24 lok. 7
