Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Certyfikowany lód w kostkach robi różnicę
Jakie są najważniejsze różnice pomiędzy lodem wyprodukowanym przemysłowo, a w warunkach domowych – wyjaśnia Piotr Lewiński, technolog żywności.
Lód w kostkach w sprzedaży detalicznej
Choć mamy już trzecią dekadę XXI wieku, jeszcze kilka lat temu nikt z nas nie myślał o tym, że w upalne dni nieodzownym produktem podczas delektowania się napojami chłodzącymi będzie lód w kostkach, który będziemy mogli nabyć w każdym sklepie spożywczym bądź na stacjach benzynowych.
Dziwny posmak lodu
Niejednokrotnie właściciele kostkarek lub lodówek z kostkarkami lub osoby przygotowujące lód w kostkach z foremek, próbując delektować się przygotowanym na lodzie napojem zauważyli, że jego posmak jest nieco „dziwny”.
Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Od 28 października 2006 roku obowiązuje w Polsce Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Prawo żywnościowe jest zespołem norm – aktów prawnych ustalających zasady wytwarzania i obrotu surowcami, żywnością oraz przedmiotami użytku, wchodzącymi w kontakt z nimi,
Stowarzyszenie Producentów
i Operatorów Certyfikowanego Lodu Spożywczego, Numer KRS: 0000784552,
REGON: 383424111, NIP: 7010927104
00-630 WARSZAWA, ul. POLNA 24 lok. 7